Mustasaaressa kehitetään pyöräilyn ja kävelyn olosuhteita – asukkaat mukaan valmisteluun


Mustasaaren kunta on laatimassa kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmaa. Kunnan asukkailla ja muilla alueella liikkuvilla on mahdollisuus osallistua suunnitteluun ja kartoitustyöhön jo alkuvaiheessa sähköisen kyselyn avulla.

cykel på en väg. Pyörä tien päällä.

Mustasaaren kunta on laatimassa kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmaa. Ohjelman tavoitteena on luoda suunnitelma toimenpiteistä, joilla kävelyä ja pyöräilyä edistetään tulevina vuosina. Kunnan asukkailla ja muilla alueella liikkuvilla on mahdollisuus osallistua suunnitteluun ja kartoitustyöhön jo alkuvaiheessa 7.3.2022 avatun sähköisen kyselyn avulla.

Kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan kaksi 50 euron lahjakorttia urheilukauppaan.

Karttapohjaisen kyselyn tarkoituksena on selvittää nykyisiä liikkumistottumuksia sekä kartoittaa kävelyn ja pyöräilyn esteitä ja mahdollisuuksia. Asukkailla on myös mahdollisuus esittää ideoita sekä merkata kartalle yhteyspuutteita ja ongelmakohteita.

Edistämisohjelmassa huomioidaan jalankulku- ja pyöräverkon kehittäminen, palvelut, asenteet ja viestintä. Erityistä huomiota kiinnitetään kävelyn ja pyöräilyn sujuvuuteen ja turvallisuuteen koulujen lähettyvillä.

Mustasaaren kävelyn ja pyöräilyliikenteen edistämisohjelmaa tehdään yhteistyössä rakennetun ympäristön asiantuntijayrityksen Sitowisen kanssa. Työn laatimiseen on saatu liikenne- ja viestintävirasto Traficomin liikkumisen ohjauksen valtionavustusta.

Kyselyyn voi vastata 20.3. asti osoitteessa: https://query.eharava.fi/3797Yhteystiedot:
Kjell Sundsten
Tiemestari
Mustasaaren kunta
+358 50 69616
kjell.sundsten@korsholm.fi

Milla Talja
Projektipäällikkö
Sitowise
+358 44 427 9185
milla.talja@sitowise.com


Lisää uutisia