Mustasaaren virastotalon katolle suunnitellaan aurinkopaneeleja


Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, Mustasaaren virastotalon katolle asennetaan kesällä aurinkopaneeleja. Business Finland on myöntänyt avustusta hankintaa varten, seuraavaksi tehdään tarjouspyyntö hankinnasta.

Solpaneler på ett tak. Aurinkopaneeleja katolla.

– Olemme jälleen askeleen lähempänä aurinkopaneelien saamista virastotalon katolle, seuraavana vuorossa on niiden hankita, sanoo kunnan sähkövastaava Jan Lundström.

Aurinkopaneelit asennetaan suunnitelmien mukaan virastotalon katon etelä- ja lounaispuolille. Niiden arvioidaan tuottavan vuodessa 80 MWh aurinkoenergiaa.

Solpaneler på ett tak. Aurinkopaneeleja katolla.
Aurinkopaneeleja Koivulahden jätevedenpuhdistamon katolla.

– Toivon, että loppukesästä virastotalon katto on täynnä aurinkopaneeleja, jotka auttavat meitä vähentämään kunnan hiilidioksidipäästöjä ja tuottavat ympäristöystävällistä sähköä, jatkaa Lundström.

Syyskuussa 2021 Koivulahden jätevedenpuhdistamon katolle asennettiin aurinkopaneeleja pilottihankkeena. Kevätauringon paistaessa aurinkopaneelit tuottavat sähköä. Aurinkoisena maaliskuun lopun päivänä ne generoivat noin 70 kWh.

Hand som håller i en mobiltelefon med bild av hus med solpaneler på taket. Käsi.jossa puhelin jonka ruudussa talo josnka katolla on aurinkopaneeleja.
Sovelluksen kautta voi seurata reaaliajassa kuinka paljon sähköä Koivulahden jätevehdenpuhdistamon aurinkopaneelit tuottavat.

Aurinkopaneelit ovat osa kunnan kestävän kehityksen työtä. Kunnan ilmasto- ja energiastrategian 2021–2030 yhtenä tavoitteena on aurinkokennojen käyttöönotto uudisrakentamisessa ja kunnostetuissa kiinteistöissä.

Byggnad med solpaneler. Rakennus jonka katolla aurinkopaneeleja.
Koivulahden jätevehdenpuhdistamon katto on täynnä aurinkopaneeleja.
Lisää uutisia