Mustasaaren vapaat asuntotontit uudessa karttapalvelussa


Mustasaaren kunta on ottanut käyttöön uuden karttapalvelun, jossa esitellään kunnan vapaat asuntotontit. Karttapalvelussa käyttäjä näkee kätevästi tonttien sijainnit ja perustiedot.

Två gröna rutor på en karta. Skilt förnster med information såsom adress, status, pris. Kaksi vihreää ruutua kartassa. Erillinen ikkuna jossa tekstiä tontista, kuten osoite, tilanne ja hinta.

Karttapalvelu on interaktiivinen. Siitä löytyvät kunnan kaikki vapaat omakotitontit sekä pari-, rivi- ja kerrostalotontit. Kun käyttäjä klikkaa karttapalvelussa jotakin tonttia, hän näkee tontin sijainnin, koon ja hinnan sekä saa yleiskuvan lähialueesta. Vapaiden tonttien lisäksi kartasta näkee myös varatut tontit.

 – Uusi työkalu on visuaalinen, ja kartat ovat hyvä apuväline vapaita tontteja etsiville asiakkaille, sanoo maankäyttöinsinööri Simon Weiner.

Karttapalvelulla halutaan antaa asiakkaille parempaa palvelua ja helpottaa tietojen löytämistä vapaista tonteista. Samalla systematisoidaan ja automatisoidaan kaavoitusosaston työtä.

Kehitys jatkuu

Kevään aikana palvelun kehittämistä jatketaan. Seuraavaksi taustalle tuodaan asemakaava. Tällä hetkellä käyttäjän pitää ottaa erikseen esille asemakaava ja hakea vapaat tontit sieltä uudelleen, mutta pian asemakaava näkyy tonttien alta.

– Käyttäjälle on paljon helpompaa, kun näkee kerralla, miten tontti on sijoitettu ja miltä alueen suunnitelma ja lähiympäristö näyttää, sanoo Weiner.

Tutustu Mustasaaren kunnan omakotitontteihin uudessa karttapalvelussa

Tutustu Mustasaaren kunnan pari-, rivi- ja kerrostalotontteihin uudessa karttapalvelussa

Lisää uutisia