Kyläbussilla pääset mukavasti ovelta ovelle


Hyvää palvelua, helppo käyttää eikä hintakaan ole paha. Suunnilleen näin Kyläbussia kuvailevat Annika Pelli ja Pauline Mattlar.

Två kvinnor står bredvid en buss. Kaksi naista seisoo bussin vierellä.

Kyläbussi on Mustasaaren kunnan tukema ja asukkailleen tarjoama palvelu. Kyläbussi ajaa eri reittejä pitkin jokaisena arkipäivänä. Kyläbussin voi tilata kotiovelle niinä päivinä, kun bussi ajaa omalla alueella.

Boris Ehn ajaa Kyläbussia

Boris Ehn on ajanut Kyläbussia puolisentoista vuotta. Työpäivänsä aluksi hän kuljettaa koululaisia ja ajaa sen jälkeen Kyläbussia.

Busschaufför. Bussinkuljettaja.
Boris Ehn.

­– Viihdyn tässä työssä, mutta olisi hienoa, jos Kyläbussin käyttäjiä olisi enemmän. Olen kuullut, että Kyläbussi oli hyvin suosittu ennen koronapandemiaa. Silloin bussi oli aina enemmän tai vähemmän täynnä, Boris sanoo.

Busschaufför. Bussinkuljettaja.
Boris Ehn on ajanut Kyläbussia puolisentoista vuotta.

Annika ja Pauline menevät Vaasaan

Teemme haastattelua sateisena ja tuulisena helmikuun torstaina. Boris ajaa ensin Raippaluotoon, josta Annika Pelli nousee kyytiin. Sen jälkeen jatketaan Iskmoon hakemaan Pauline Mattlar. Kumpikin on menossa Vaasaan. Annika käy katsomassa äitiään ja Pauline menee asioille. Kyläbussi saa molemmilta pelkkiä kehuja.

Minulla on kuljettajasta ja bussista vain hyvää sanottavaa!

Annika Pelli

– Minulla on kuljettajasta ja bussista vain hyvää sanottavaa! Käytän Kyläbussia aina kun mahdollista, Annika sanoo tyytyväisenä.

Annikalla ei ole autoa eikä ajokorttia. Hän asuu Raippaluodossa ja käy töissä sairaalassa. Työmatkat sujuvat kimppakyydillä, muut asiat hän yrittää hoitaa niin, että voi käyttää Kyläbussia.

En kvinna sitter i en buss. Nainen istuu bussissa.
Annika Pellin on hyvin tyytyväinen Kyläbussin palveluun.

– Olen asunut Raippaluodossa vuodesta 1989, ja Kyläbussi on aina toiminut aivan mahtavasti. Minulta se ei vaadi kuin vähän etukäteissuunnittelua, hän sanoo.

Mukavasti Kyläbussilla

Pauline on käyttänyt Kyläbussia nelisen vuotta. Hän oli kyllä kuullut Kyläbussista aikaisemminkin mutta ajatellut, että olisi turhan työlästä ruveta soittelemaan ja tilaamaan bussia etukäteen.

– Mutta eihän siitä ole minkäänlaista vaivaa, hän huudahtaa.

Paulinella ei ole ajokorttia, ja hänestä on kätevää, kun voi kulkea Kyläbussilla eikä tarvitse vaivata muita.

En kvinna sitter i en buss. Nainen istuu bussissa.
Pauline Mattlar ajatteli, että on työlästä tilata Kyläbussi. Mutta ei siitä ole minkäänlaista vaisaa, hän sanoo.

Minulle tuottaa suurta iloa päästä käymään kaupungissa, ja onhan tämä todellinen palveleva bussi!

Pauline Mattlar

– Minulle tuottaa suurta iloa päästä käymään kaupungissa, ja onhan tämä todellinen palveleva bussi! Kyläbussi on joustava, ja kyydistä voi nousta melkein missä vain, ei ole vain yhtä määrättyä päätepysäkkiä, Pauline selittää.

Verikokeisiin, ruokakauppaan ja Seioripisteeseen

Boris Ehn kertoo, että moni tilaa bussin esimerkiksi silloin, kun pitää päästä verikokeisiin terveyskeskukseen, haluaa käydä kaupungin isommissa ruokakaupoissa tai on menossa Senioripisteen ryhmätoimintaan. Kyläbussia käyttävät lähinnä ikäihmiset ja eläkeläiset, mutta kulkee sillä koululaisiakin ja kesäisin paljon mökkiläisiä.

Kyläbussi on tarkoitettu ihan kaikille.

Boris Ehn

– Kyläbussi on tarkoitettu ihan kaikille, kyytiin pääsemiseksi ei tarvitse täyttää mitään erityisiä kriteerejä, Boris muistuttaa.

Kyläbussi tilataan numerosta 050 573 3142

Matka Kyläbussilla maksaa 2,50 euroa/suunta riippumatta siitä, mistä nouset kyytiin ja mikä on määränpää. Kyläbussi tilataan numerosta 050 573 3142 jo edellispäivänä, jotta varmistetaan bussin tulo.

Tutustu Kyläbussin aikatauluun

Lisää uutisia