Yhdessä sinua varten – Tillsammans för dig: Marlene Ahlberg


Mustasaaren kunnanvaltuustossa on 43 valtuutettua, mutta keitä he ovat? ”Yhdessä sinua varten – Tillsammans för dig” -sarjassa esitellään ihmiset päätösten takana.

Marlene Ahlberg. Text, teksti: Korsholm, Mustasaari. Tillsammans för dig - Yhdessä sinua varten.

Nimeni on Marlene, mutta minua on lapsesta asti kutsuttu Malenaksi. Olen kotoisin Kalvholmista mutta olen asunut Sepänkylässä yli 10 vuotta. Kesällä tulin valituksi kunnanvaltuustoon ja sain mahdollisuuden aloittaa työskentelyn tulevaisuus- ja kehittämisjaostossa ja sivistysvaliokunnassa sekä elinkeinoneuvostossa ja Korsholms gymnasiumin johtokunnassa. Minulla on neljä lasta ja pieni koira, olen yrittäjä ja tuntipalkkainen työntekijä sosiaalialalla. Aamuvirkku ja hieman yliaktiivinen.

Parasta elämässä on ihmiset, siksi kai parasta Mustasaaressakin on täällä asuvat tai työskentelevät ihmiset, joille kunnan tulee tuottaa laadukkaita palveluja. Neljän lapsen äitinä minulla on melko hyvä käsitys koulutoimesta, ja olen ollut viime vuosina myös aktiivinen Korsholms högstadiumin vanhempainyhdistyksessä. Tämän ohella kirjat ovat elämän suola ja arjen ylellisyyttä, ja olen ylpeä, että meidän kunnassamme on luultavasti Suomen ruotsinkielisen alueen paras kirjasto.

Mainitse kolme tärkeää asiaa elämässäsi.
Perhe, sieni- ja marjakausi, matkustaminen.

Kirja, äänikirja vai elokuva?
Kaikki kolme! Mutta ilman paperikirjaa en hengitä montaa päivää.

Energiajuoma, mustikkakeitto vai vesi?
Vesi, mutta listalta puuttuu punaviini…

Jag heter Marlene men har sedan barnsben kallats Malena, hemma från Kalvholm men bor i Smedsby sen mer än 10 år. Blev invald i fullmäktige i somras och fick möjlighet att börja arbeta i framtids- och utvecklingssektionen och i bildningsutskottet, samt plats i näringslivsrådet och i direktionen för Korsholms gymnasium. Jag har fyra barn och en liten hund, är företagare och timanställd inom sociala sektorn. Morgonpigg och lite överaktiv.

Det bästa i livet är människorna, därför är det väl också det bästa med Korsholm, de människor som bor eller arbetar här, som vi ska producera kvalitativ kommunal service för. Med fyra barn har jag rätt bra insyn i skolsektorn, och jag har också varit aktiv i hem- och skolaföreningen vid Korsholms högstadium de senaste åren. Förutom detta så är böcker den krydda som ger mitt liv en guldkant, och jag är stolt över att vi förmodligen har Svenskfinlands bästa bibliotek i vår kommun.

Nämn tre viktiga saker i ditt liv.
Familjen, svamp- och bärsäsongen, att få resa.

Bok, ljudbok eller film?
Alla tre! Men utan en pappersbok andas jag inte många dagar.

Energidryck, blåbärssoppa eller vatten?
Vatten, men jag saknar rödvin på listan…

Lisää uutisia