Viimeiset kyläjemmat on kätketty Sulvalle ja sen lähiympäristöön


Yli 1 600 henkilöä löysi viime vuonna kyläjemmoja eri puolilta Mustasaarta. Kyläjemmat ovat vaihtaneet paikkaa muutaman kuukauden välein, ja nyt on vuorossa Sulvan–Tölbyn–Tuovilan–Helsingbyn alue.

Spöke i en låda. Aave laatikossa.

Kyläjemmat ovat hauskoja esineitä, jotka sisältävät QR-koodin. Osallistuja rekisteröi itsensä skannaamalla koodin puhelimella, ja osallistujien kesken arvotaan lahjakortteja mustasaarelaisiin yrityksiin. QR-koodista saa myös kiinnostavaa lisätietoa paikasta, jonne Kyläjemma on piilotettu.

Kyläjemmat löytyvät usein kivoista paikoista kuten vaellusreitin varrelta, grillipaikasta tai nuorisoseurantalosta. Liikuntaohjaaja Simon Granlund toteaa, että kyläjemmat-projekti on ollut suosittu. QR-koodin rekisteröinnin yhteydessä on mahdollista antaa palautetta, ja saatu palaute on ollut positiivista.

– Jemmoja etsimässä on käynyt kaikenikäisiä, ja moni on kirjoittanut, että paikka, josta jemma löytyi, oli heille uusi ja että uusia paikkoja on hauska löytää. Moni on myös kirjoittanut aikovansa osallistua etsintään taas kun jemmat piilotetaan seuraavaan kylään, Granlund sanoo.

Gubbe av trä vid en sten. Puu-ukko kiven vieressä.
Esimerkki kyläjemmasta luonnossa.

Kyläjemmat ovat vaihtaneet paikkaa muutaman kuukauden välein, ja nyt on vuorossa Sulvan–Tölbyn–Tuovilan–Helsingbyn alue. Kyläjemmojen koordinaatit löytyvät Mustasaaren kunnan verkkosivulta https://mustasaari.fi/kylajemmat. Kyläjemmat otetaan pois 8.3.

Vuonna 2021 kyläjemmat olivat Koivulahdessa (454 rekisteröityä osallistujaa), Sepänkylässä (291), saaristossa (440) ja Karperössä (439).

Kvinna håller i en låda med ett spöke i. Nainen pitää laatikkoa, jossa on aave.
Liikunnanneuvoja Elisabeth Wiklund näyttää minkänäköinen kyläjemma voi olla.

Kyläjemmat ovat Solveig ja Charles Ahlskogin tekemiä.

Lisää uutisia