Vuodenvaihteen drop in -koronarokotukset kohdennetaan tietyille ikäryhmille ja riskiryhmille


Vuodenvaihteen drop in -koronarokotukset Mustasaaressa kohdennetaan tietyille ikäryhmille ja riskiryhmille. Muihin ikäryhmiin kuuluvia pyydetään varaamaan rokotusaika nettiajanvarauksesta.

Ett plåster sätts på armen på en kvinna. Laastari laitetaan naisen käsivarteen.

Joulukuun lopussa ja tammikuun alussa järjestettävät kolme drop in -koronarokotustilaisuutta on tarkoitettu ainoastaan iäkkäämmille väestöryhmille ja riskiryhmiin kuuluville. Muihin ikäryhmiin kuuluvia pyydetään tässä vaiheessa varaamaan aika nettiajanvarauksesta. Henkilökunta suunnittelee parhaillaan uusia rokotustilaisuuksia tammikuulle.

Tulevissa drop in -tilaisuuksissa rokotetaan tämänhetkisten suunnitelmien mukaan seuraavia ryhmiä:

  • tiistai 28.12. klo 10–15 vain 70 vuotta täyttäneet
  • keskiviikko 29.12. klo 10–15 vain 70 vuotta täyttäneet sekä riskiryhmät
  • maanantai 3.1. klo 10–15 vain 60 vuotta täyttäneet sekä riskiryhmät.

Drop in -tilaisuuksiin saavat tulla myös 12-vuotiaat ja vanhemmat ottamaan ensimmäisen koronarokotteen.

Tarkista ennen ajanvarausta tai paikalle tulemista, että aikaväli toisen ja kolmannen annoksen välillä toteutuu. Rokote annetaan vain, jos toisesta annoksesta on kulunut riittävän pitkä aika.

THL suosittelee, että kolmatta koronarokoteannosta tarjotaan kaikille 18 vuotta täyttäneille. Voimakkaasti immuunipuutteisille suositellaan kolmatta annosta, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta. 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Alle 60-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmatta rokoteannosta voidaan tarjota 4–6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

Lisää uutisia