Perusmaksu elintarvikevalvonnasta


Sädesfält

Valvonnan perusmaksu vuonna 2022

Vuoden 2022 alusta alkaen peritään tarkastusmaksujen lisäksi valvonnan perusmaksu, joka on 150 euroa vuodessa valvontakohdetta kohden. Valvonnan perusmaksua ei peritä rekisteröidyiltä alkutuotantopaikoilta, kyläkaupoilta eikä yleishyödyllisiltä yhteisöiltä kuten ruoka-aputoimijoilta.

Lisätietoa Ruokaviraston sivulta

Muista ilmoittaa toiminnan keskeytyksestä tai lopettamisesta

Valvonnan perusmaksun myötä vuodelle 2022 on entistä tärkeämpää tehdä ilmoitukset toiminnan lopettamisesta tai keskeytymisestä ajallaan. Jos yrityksesi on edelleen kohderekisterissä, mutta toiminta on jo loppunut tai keskeytynyt, on asiasta syytä tehdä ilmoitus Länsirannikon ympäristöyksikön ympäristöterveyteen, viimeistään 31.12.2021. Ilmoituksen voi tehdä valtakunnallisella ympäristöterveydenhuollon sähköisellä ilmoituspalvelulla: https://ilppa.fi/alkusivu

Mikäli Ilpan käyttö ei ole mahdollista, toiminnan lopettamisesta voi ilmoittaa myös sähköpostilla: ymparistoyksikko@mustasaari.fi

Lisää uutisia