Koronarokotukset Mustasaaressa


Koronarokotuksille on suuri tarve Mustasaaressa, joten toivomme, että varaat rokotusajan ensisijaisesti nettiajanvarauksesta.

Spruta och ampull i handskbeklädda händer. Kädet pitävät neulaa ja purkkia.

Kaikki vapaat rokotusajat löytyvät nettiajanvarauksesta, ja lisää aikoja avataan mahdollisuuksien mukaan.

Jos olet jo varannut ajan kolmanteen rokotukseen, voit aikaistaa sitä vain käymällä drop in -rokotuksessa.

Nettiajanvaraus: https://telecura.korsholm.fi/
Puhelin: 06 327 7000 arkisin klo 8–12.
Rokotusnumero on kiinni 22.­–27.12., 31.12. ja 7.1.

Jos sinun tarvitsee siirtää ajanvarausta, ole yhteydessä puhelimitse.

Jos aiemmin olet reagoinut voimakkaasti johonkin rokotteeseen tai lääkkeeseen, varaa aika puhelimitse.

Drop in -rokotukset Mustasaaren terveyskeskuksessa (sisäänkäynti F):

  • keskiviikko 15.12. klo 15–16.30
  • tiistai 28.12. klo 10–15
  • keskiviikko 29.12. klo 10–15
  • maanantai 3.1. klo 10–15.

Koronarokotus, annos 1 ja 2

Kaikki 12 vuotta täyttäneet voivat varata rokotusajan nettiajanvarauksesta tai tulla drop in -rokotukseen. Toinen rokoteannos voidaan antaa 6–12 viikon kuluttua ensimmäisestä.

Koronarokotus, annos 3

THL suosittelee kaikille 18 vuotta täyttäneille kolmatta koronarokoteannosta, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään viisi kuukautta. Poikkeuksena ovat voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt, joille kolmatta rokoteannosta suositellaan jo kahden kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

80 vuotta täyttäneet (1941–). Hoitohenkilökunta soittaa kaikille 80 vuotta täyttäneille ja tarjoaa kolmatta koronarokoteannosta. Tämän ikäryhmän vanhimmille on jo soitettu, ja kaikkiin otetaan yhteyttä vielä joulukuun aikana.

70–79-vuotiaat ja riskiryhmäläiset. Varaa aika nettiajanvarauksesta tai käy drop in -rokotuksessa. Voit myös yrittää varata ajan puhelimitse, mutta puhelinlinja on usein ruuhkautunut.

18–69-vuotiaat. Varaa aika nettiajanvarauksesta tai käy drop in -rokotuksessa.

Kotihoidon asiakkaat. Kotisairaanhoito huolehtii rokottamisesta suunniteltujen kotikäyntien yhteydessä. Samassa yhteydessä rokotetta tarjotaan myös asiakkaan avio- tai avopuolisolle.

Hoivakodit ja laitokset. Laitosten ja hoivakotien asukkaiden rokotukset järjestetään yhteistyössä rokotustiimin kanssa.

5–11-vuotiaat riskiryhmäläiset

Informaatio julkaistaan verkkosivuilla ja lehdessä, kun THL:ltä on saatu kaikki tarvittavat ohjeet ja kunnassa on laadittu rokotussuunnitelma.

Koronatodistus

Ethän soita meille koronatodistuksesta, sillä rokotusnumero on tällä hetkellä ruuhkautunut. Käytä kanta.fi-palvelua.

Koronatodistuksen saavat kanta.fi-palvelusta kaikki, joilla on suomalainen henkilötunnus ja jotka ovat saaneet rokotteensa Suomessa.Jos koronatodistuksen tiedoissa on virheitä tai todistuksesta puuttuu annoksia, ota yhteyttä rokotuksen antaneeseen yksikköön. Jos olet saanut koronarokotuksen Mustasaaressa tai Vöyrillä mutta sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta, soita meille, niin saat tavallisen rokotustodistuksen.

Jos koronarokotukset on annettu ulkomailla, saat todistuksen siltä maalta/yksiköltä, missä olet saanut rokotukset. Ulkomailla annettuja rokoteannoksia ei voida rekisteröidä kanta.fi-palveluun. 

Lisää uutisia