Yhdessä sinua varten – Tillsammans för dig: Jane Trygg-Kaipiainen


Mustasaaren kunnanvaltuustossa on 43 valtuutettua, mutta keitä he ovat? ”Yhdessä sinua varten – Tillsammans för dig” -sarjassa esitellään ihmiset päätösten takana.

Jane Trygg-Kaipiainen. Text, teksti: Korsholm, Mustasaari. Tillsammans för dig - Yhdessä sinua varten.

Minä olen Jane Trygg-Kaipiainen. Olen ollut mustasaarelainen suurimman osan elämääni. Olen syntynyt, käynyt kouluni ja opiskellut Turussa, minkä jälkeen lähdin perheeni kera hakemaan paikkaani maailmasta. Muutimme Mustasaareen syksyllä 1984 työskenneltyämme eri puolilla Etelä-Suomea ja Värmdössä Ruotsissa.

Sepänkylä on ollut hyvä asuinpaikka, jossa kaikki on lähellä. Työni Mustasaaren kunnan palkkalistoilla avasi silmäni sille, minkä voisi tehdä paremmin. Ajauduin yhteisten asioiden hoitoon jo ensimmäisten Mustasaaren-vuosieni aikana, ensin lautakuntatasolle ja vuodesta 2005 kunnanvaltuutetuksi. Olen ruohonjuuritason toimijana aina ollut pienemmän puolella ja kaihtanut puoluesidonnaisuuksia, ja siksi edustan valtuustossa Mustasaaren suomenkielisiä Mustasaaren suomenkielisten kunnallisjärjestön (MSK) riveissä.

Olen ahkera ja tuottelias, ja minulla on monia projekteja samanaikaisesti työn alla. Olen kiinnostunut monenlaisista asioista: kielistä, kirjoittamisesta, lukemisesta, tähtitieteestä, geologiasta, botaniikasta, puutarhanhoidosta, käsitöistä, maalaamisesta, kulttuurista ja kaikesta luovasta ja itseä kehittävästä toiminnasta ja toimin aktiivisesti muutamassa yhdistyksessä. Sydämenasioitani ovat Mustasaaren suomenkielisten asiat, erityisesti suomenkielisen yhteisön vahvistaminen ja suomenkielisten kulttuuripalvelujen monipuolistaminen ja tunnetummaksi tekeminen muun muassa järjestämällä kulttuuritalolla suomenkielisten taitajien näyttelyitä.

Mainitse kolme tärkeää asiaa elämässäsi.
Perhe, viihtyisä asuinympäristö, käsillä tekeminen.

Kirja, äänikirja vai elokuva?
Tietokirjailijalle ehdottomasti kirja.

Energiajuoma, mustikkakeitto vai vesi?
Näistä kolmesta vesi, mutta tärkein on vihreä tee!

Lisää uutisia