Yhdessä sinua varten – Tillsammans för dig: Alexandra Wasberg


Mustasaaren kunnanvaltuustossa on 43 valtuutettua, mutta keitä he ovat? ”Yhdessä sinua varten – Tillsammans för dig” -sarjassa esitellään ihmiset päätösten takana.

Alexandra Wasberg. Text, teksti: Korsholm, Mustasaari. Tillsammans för dig - Yhdessä sinua varten. Alexandra Wasberg.

Olen Alexandra Wasberg, 33-vuotias uusi kasvo Mustasaaren politiikassa (RKP). Asetuin ehdolle kesän vaaleissa, koska minulle on tärkeää ja merkityksellistä tehdä töitä paikallisen yhteiskunnan eteen. Valtuutetun lisäksi olen sivistysvaliokunnan varsinainen jäsen. Sivistyskysymykset vaikuttavat konkreettisesti lasten ja perheiden arkeen kunnassa, siksi olen motivoitunut ja halukas tekemään hyvää työtä tällä alalla. Minulla on myös yhteiskunnallinen luottamustehtävä SÖFUKin hallituksen jäsenenä.

Ammatillisesti keskityn opiskeluun ja tutkimustyöhön. Olen koulutukseltani kehityspsykologi ja teen parhaillaan väitöskirjaa tästä aiheesta. Opiskelen etänä myös julkista johtamista ja työskentelen välillä eri kehitysprojektien parissa, useimmiten sivistysalalla.

Äitinä elämäni pyörii enimmäkseen seitsemänvuotiaan tyttäreni ympärillä.

Mielestäni parasta Mustasaaressa on kaikki kylät ja niiden ainutlaatuiset erityispiirteet. Kun kunta lisäksi on niin laaja, täältä löytyy aina uutta nähtävää. Itse asun Kunissa.

Mainitse kolme tärkeää asiaa elämässäsi.
Vaikea kysymys! Valitsen kolme abstraktia asiaa: Rakkaus, tieto ja draivi!

Kirja, äänikirja vai elokuva?
Tämäkin on hankala, mutta jos minun pitää valita, niin valitsen elokuvan.

Energiajuoma, mustikkakeitto vai vesi?
Sanotaan, että vesi on paras janon sammuttaja, joten valintani on vesi!

Mitt namn är Alexandra Wasberg. Jag är 33 år och ett nytt ansikte i Korsholmspolitiken (SFP). Att jobba för lokalsamhället känns viktigt och meningsfullt för mig, därför ställde jag upp i valet i somras.

Utöver uppdraget som fullmäktigeledamot är jag ordinarie medlem i bildningsutskottet. Med tanke på att bildningsfrågor inverkar konkret på hur barnens och familjernas vardag ser ut i kommunen känner jag mig hedrad och taggad att göra bra ifrån mig på denna front. Jag har också ett samkommunalt uppdrag som styrelsemedlem i SÖFUK som engagerar mig.

Professionellt sett är det studier och forskning som gäller. Till utbildningen är jag utvecklingspsykolog och doktorerar som bäst i detta ämne. Jag läser också offentligt ledarskap på distans och jobbar emellanåt på olika utvecklingsprojekt, oftast inom bildningssektorn.

Privat kretsar livet mestadels kring att vara mamma till min sjuåriga dotter.

Det bästa med Korsholm enligt mig är alla byarna och deras unika särdrag. Detta i kombination med att Korsholm är så vidsträckt gör att det alltid finns något nytt att upptäcka här. Själv bor jag i Kuni.

Nämn tre viktiga saker i ditt liv.
Svårt! Det får bli abstrakta saker då: Kärlek, kunskap och driv!

Bok, ljudbok eller film? 
Också svårt, men måste jag välja blir det film.

Energidryck, blåbärssoppa eller vatten?
Vatten släcker törsten bäst sägs det, så kör på det!

Lisää uutisia