Osallistumme Ylen Miljoona roskapussia ‑kampanjaan


Mustasaaren kunta osallistuu myös tänä vuonna Ylen Miljoona roskapussia kampanjaan 15.4.–5.6. Tavoitteenamme on kerätä 4 000 roskapussia Mustasaaressa.

Man omgiven av soppåsar

Kannustamme kaikkia osallistumaan kampanjaan 15.4.–5.6. keräämällä roskia ja merkitsemällä Mustasaaressa keräämiensä roskapussien määrän Ylen roskalaskuriin. Roskalaskurin käyttämiseen tarvitaan Yle-tunnus.

Haastamme yhdistykset osallistumaan roskatalkoisiin 2.15.5., jolloin eri puolille kuntaa on sijoitettu kuusi roskalavaa. Lisätietoa yhdistyksille julkaistaan myöhemmin.

Roskalavojen sijainnit 2.–15.5.

Raippaluodon Sale, Vallgrundintie 1

Karperön urheilukentän pysäköintialue, Bäckinraitti 7

Koivulahden urheilukentän pysäköintialue, Kosköntie 77

Tuovilan koulun pysäköintialue, Lundintie 3

Sulva, Pulsen, Urheilukuja 3

Sepänkylän nuorisoseurantalon pysäköintialue, Sepänkyläntie 224

Yksityishenkilöt ja yhdistykset voivat viedä roskalavoille poltettavaa jätettä.

Maksuttomia roskapusseja roskien kerääjille

Maksuttomia roskapusseja voi hakea kirjastoautosta ja kirjastoista sekä virastotalon infopisteestä 15.4.–5.6. Myös omia roskapusseja voi käyttää. Pussien koolla ei ole väliä. Kun roskalavat eivät ole paikalla, jokainen vie keräämänsä roskapussit omaan jäteastiaan.

Roskien keruu on paitsi ympäristöteko, myös mahdollisuus saada raitista ilmaa ja liikuntaa. Jos kerää roskia yhdessä muiden kanssa, se on lisäksi mukavaa yhdessäoloa. Lähde siis ulos keräämään roskia perheen, kaveriporukan tai yhdistyksen kanssa!

Yle haastaa suomalaiset jo toistamiseen keräämään miljoona roskapussia. Viime vuonna mustasaarelaiset keräsivät kampanjan puitteissa lähes 1 000 pussillista roskia. Koko maassa kerättiin yhteensä noin 210 000 roskapussia.

Tämän vuoden kampanjaan osallistuu yli 170 kuntaa.

Näin osallistut kampanjaan:

  1. Ota mukaan hanskat, tyhjä pussi ja roskapihdit ja lähde ulos lähiympäristöösi keräämään roskia. Huom.! Mikäli keräät roskia ojista, sinun tulee käyttää heijastinliiviä. Älä kerää roskia teillä!
  2. Vie keräämäsi roskat jäteastiaan. Muista, että esimerkiksi lasi, metalli ja patterit pitää lajitella erikseen.
  3. Merkitse keräämäsi roskapussit Ylen roskalaskuriin. Roskapussien ilmoittamiseen tarvitset Yle-tunnuksen.

Linkki Ylen kampanjasivuille: https://yle.fi/aihe/miljoona-roskapussia.

Kuva: Johanna Kannasmaa

Lisää uutisia