Alvar-palvelu

Alvar-palvelu käynnistyi Mustasaaressa syyskuussa 2020. Alvar on kuvapuhelinpalvelu, jonka avulla kotihoidon asiakkaille voidaan tarjota kotihoidon palveluja sekä muuta hyvinvointia tukevaa ja toimintakykyä edistävää toimintaa ja ohjelmaa.

Alvar-palvelun sisältö

Alvar-palvelu on vuorovaikutteinen, ja ohjelmasisältöä kehitetään yhdessä asiakkaiden kanssa. Studiossa tuotetaan eri tyyppisiä ohjelmia, kuten jumppahetkiä, ääneenlukutuokioita, ryhmäkeskusteluja ja yhteisiä ateriahetkiä. Vuoden 2021 aikana tulossa on myös muuta ohjelmaa.

Kotihoidon palvelut

Kotihoidon toiminta perustuu asiakkaan tarpeisiin ja hänen kanssaan sovittuihin palveluihin. Alvar-palvelun kautta hoitohenkilökunta voi esimerkiksi tarkistaa säännöllisesti, että asiakas on ottanut lääkkeet tai syönyt, seurata tämän vointia ja tuoda asiakkaalle sosiaalisia kontakteja.

Myös omaisilla on mahdollisuus käyttää palvelua (ota yhteyttä henkilökuntaan/kotipalvelunohjaajaan/palveluvastaavaan).

Teknistä osaamista ei tarvita

Laitteet sijoitetaan ja asennetaan asiakkaan kotiin. Teknistä osaamista ei tarvita, sillä yhteys avautuu automaattisesti hoitajan soittaessa. Alvar-palvelu sisältyy asiakkaan henkilökohtaiseen hoito- ja palvelusuunnitelmaan, ja palvelusta tehdään kirjallinen sopimus.

Lisätietoja

Palveluvastaava
Terese Backlund
050 558 7130
terese.backlund@mustasaari.fi