Diabetesvastaanotto

Mustasaari: pääsisäänkäynti A, huone 70 ja 71

Puhelinaika maanantai-perjantai klo 12-12.30, puh. 06 327 7486. 1.6.2021 alkaen voit soittaa klo. 8–12.30, soitamme takaisin klo. 12–13.
Puhelinajan ulkopuolella voit kiireellisissä asioissa, esimerkiksi myöhäisissä peruutuksissa, soittaa puhelinneuvontaan.

Oravainen, Vöyri ja Maksamaa–Särkimo
Puhelinaika maanantai–perjantai klo 9–9.30, puh. 0500 564 020

Diabeteshoitaja antaa itsehoito-ohjeita ja neuvoo ja opastaa terveellisiin ravinto-, liikunta- ja elintapoihin, jotka auttavat ylläpitämään veren sokeritasapainoa ja vähentävät riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Diabeteshoitaja tarkistaa verensokerin, painon ja verenpaineen ja ohjaa sinut tarvittaessa lääkärille, jalkahoitoon ja silmänpohjakuvaukseen*. 

Diabeteshoitaja hoitaa diabetes-diagnoosin saaneita, muut voivat kääntyä esimerkiksi erityisvastaanoton puoleen.

*Silmänpohjakuvausta käytetään erityisesti silmänpohjan verkkokalvon verisuonimuutosten dokumentointiin ja seurantaan diabeteksen yhteydessä. Tutkimusta käytetään myös dokumentoimaan keltatäplän ikämuutoksia tai muita verkkokalvoon tai sen alapuoliseen suonikalvoon vaikuttavia sairaustiloja. Vertaamalla eri ajankohtina otettuja kuvia voidaan seurata tautimuutosten etenemistä. Diabeetikoille tehdään sen vuoksi silmänpohjakuvaus säännöllisesti.


Lomakkeet