Laboratoriopalvelut

Mustasaaren terveyskeskuksen laboratorio
Sisäänkäyntti D, huoneet 46–48, näytteenottohuoneet 1–4

Terveyskeskusten laboratorioissa otetaan näytteitä terveyskeskuslääkärien tai sairaanhoitajien lähetteestä. Kaikkiin näytteenottopisteisiimme voi varata ajan Nettiajan kautta. Sepänkylässä, Oravaisissa ja Vöyrillä laboratorioon voi tulla myös ilman ajanvarausta, jolloin näytteenottoon pääsee jonotusnumerolla.

Koivulahden, Helsingbyn, Sulvan ja Raippaluodon näytteenottopisteisiin tarvitaan ajanvaraus. Aikoja näihin näytteenotto paikkoihin voi myös varata puhelinneuvonnasta. Sydänfilmiä (EKG) ei pystytä ottamaan kylien näytteenottopisteessä.

Jos sinulla on lähete Vaasan keskussairaalasta, näytteet on otettava laboratoriosta riippumatta viimeistään klo 11. Jos sinulla on kysyttävää Vaasan keskussairaalan laboratoriolähetteistä, ota yhteyttä lähetteen kirjoittaneeseen poliklinikkaan.

Yksityislääkäreidenkin lähetteellä voidaan ottaa näytteitä, mutta potilas maksaa silloin tutkimukset itse hoivalautakunnan hyväksymän hinnaston mukaisesti.

Aukioloajat

Sepänkyläy
arkisin klo 7.30–14

Oravainen
arkisin klo 8–14.30

Vöyri
Ma ja to klo 7–11.30
(Kun Vöyrin terveysasema on kiinni, näytteet otetaan Oravaisten terveyskeskuksessa.)

Koivulahtix
Tiistaisin klo 7.40–10.40

Helsingby
Keskiviikkoisin klo 7.40–10.40

Sulva
Torstaisin klo 7.40–10.40

Raippaluoto
Perjantaisin klo 7.40–10.40

Ainoastaan potilaat, joilla on ajanvaraus, otetaan vastaan Koivulahden, Helsingbyn, Sulvan ja Raippaluodon kylävastaanotolla. INR-/Marevan-Drop in-näytteenotto kylissä ilman ajanvarausta klo 10-10.30 edellä mainitun näytteenottopäivän mukaisesti. Kylien näytteenottopisteet ovat  kiinni koululomien aikana, pitkien viikonloppujen yhteydessä ja kolme kesäkuukautta (kesä-, heinä- ja elokuu). Silloin näytteitä otetaan  Mustasaaren terveyskeskuksen laboratoriossa.

Ajanvaraus glukoosirasitukseen

Sepänkylä
Nettiajan kautta tai arkisin klo 14–15, puh. 06 327 7496

Oravainen
Nettiajan kautta tai arkisin klo 8–15, puh. 06 385 2228

Vöyri
Nettiajan kautta tai ma-to puh. 06 385 2322

Näytteiden tulokset

Näytteiden tuloksia EI anneta laboratoriosta. Ennen lääkärillä tai sairaanhoitajalla käyntiä otettujen näytteiden tulokset saa vastaanotolla. Muut laboratoriotulokset saa puhelinneuvonnasta. Voit käydä katsomassa laboratoriotuloksesi myös Omakannasta.