Koronarokotukset Mustasaaressa ja Vöyrillä

Kunta tiedottaa tällä sivulla koronarokotuksista. Sivulle päivitetään tarpeen mukaan tietoa rokotusaikatauluista. Sivua on päivitetty viimeksi 13.1.2022.

Poohjanmaan hyvinvointialue vastaa Mustasaaren kuntalaisten sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista 1.1.2022 alkaen. Löydät ajankohtaiset tiedon palveluista osoitteesta pohjanmaanhyvinvointi.fi.

Terveydenhuolto jatkaa rokotuksia Mustasaaressa ja Vöyrillä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Vaasan sairaanhoitopiirin ohjeistuksen mukaisesti.

Rokotuksille on suuri tarve, joten toivomme, että varaat rokotusajan ensisijaisesti nettiajanvarauksesta. Jos olet jo varannut ajan kolmanteen rokotukseen, voit aikaistaa sitä vain käymällä drop in -rokotuksessa.

Kaikki vapaat rokotusajat löytyvät nettiajanvarauksesta, ja lisää aikoja avataan mahdollisuuksien mukaan. Nettivarauksen kautta kaikki ikäryhmät voivat varata rokotusajan, kunhan THL:n suosittelemaa annosväliä seurataan.

Ajanvaraus koronarokotukseen Mustasaaressa

Nettiajanvaraus: https://telecura.korsholm.fi/
Puhelin: 06 327 7000 arkisin klo 8–12.

Jos sinun tarvitsee siirtää ajanvarausta, ole yhteydessä puhelimitse.

Jos aiemmin olet reagoinut voimakkaasti johonkin rokotteeseen tai lääkkeeseen, varaa aika puhelimitse.

Koronarokotus, annos 1 ja 2

Kaikki 12 vuotta täyttäneet voivat varata rokotusajan nettiajanvarauksesta. Toinen rokoteannos voidaan antaa 6–12 viikon kuluttua ensimmäisestä.

5–11-vuotiaiden rokotukset ovat alkaneet 2. Voit varata ajan lapselle verkkoajanvarauksen kautta.

Lue lisätiedot Pohjanmaan hyvinvointialueen verkkosivuilta  

Kronoarokotus, annos 3

THL suosittelee, että kolmatta koronarokoteannosta tarjotaan kaikille 18 vuotta täyttäneille. Varaa aika nettiajanvarauksesta. Huomio rokoteannosten oikea väli.

60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

18–59-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmatta rokoteannosta voidaan tarjota 4–6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta. 

Kotihoidon asiakkaat. Kotisairaanhoito huolehtii rokottamisesta suunniteltujen kotikäyntien yhteydessä. Samassa yhteydessä rokotetta tarjotaan myös asiakkaan avio- tai avopuolisolle.

Hoivakodit ja laitokset. Laitosten ja hoivakotien asukkaiden rokotukset järjestetään yhteistyössä rokotustiimin kanssa.

Lue lisää kolmannesta koronarokoteannoksesta THL:n verkkosivulla

Alaikäisten rokottaminen

Kuten muistakin rokotuksista, alaikäinen voi itse päättää koronarokotuksen ottamisesta, jos rokotuksen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori on ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenevä päättämään rokotuksesta. Laki ei tunne ikärajaa päätöskyvylle, minkä vuoksi arvio tehdään aina tapauskohtaisesti.

Jos lapsi tai nuori ei ole kykenevä tai halukas päättämään rokotuksestaan itse, rokottamiseen kysytään suostumusta huoltajilta. Joshuoltajia on useampi kuin yksi, suostumus tarvitaan kaikilta huoltajilta.

Lue THL:n info koronarokotuksista

On edelleen tärkeää noudattaa suosituksia: käytä kasvomaskia, muista käsienpesu ja pidä riittävät turvavälit.

Usein kysyttyä koronatodistuksesta

Ethän soita meille koronatodistuksesta, sillä rokotusnumero on tällä hetkellä ruuhkautunut. Käytä kanta.fi-palvelua.

Koronatodistuksen saavat kanta.fi-palvelusta kaikki, joilla on suomalainen henkilötunnus ja jotka ovat saaneet rokotteensa Suomessa.Jos koronatodistuksen tiedoissa on virheitä tai todistuksesta puuttuu annoksia, ota yhteyttä rokotuksen antaneeseen yksikköön. Jos olet saanut koronarokotuksen Mustasaaressa tai Vöyrillä mutta sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta, soita meille, niin saat tavallisen rokotustodistuksen.Jos koronarokotukset on annettu ulkomailla, saat todistuksen siltä maalta/yksiköltä, missä olet saanut rokotukset. Ulkomailla annettuja rokoteannoksia ei voida rekisteröidä kanta.fi-palveluun. 

Lue usein kysyttyä koronatodistuksesta THL:n verkkosivuilla

Ajanvaraus koronarokotukseen Vöyrillä

Nettiajanvaraus: https://telecura.korsholm.fi/
Puhelin: 06 385 2200 arkisin klo 8–12.

Lue lisää koronarokotuksista Vöyrillä